YTONG Marca a secolului

    In catalogului “Brand of the Century Stars 2016”, care trece în revistă cele mai importante mărci germane. YTONG este una dintre acestea  și primește  distincția  Brand of the Century pentru a treia oară consecutiv. Blocurile de zidărie termoizolantă YTONG au schimbat la nivel mondial standardele de eficiență termică a locuințelor, aceste soluții de pereți contribuind considerabil la reducerea cantității de energie utilizate pentru încălzirea și răcirea imobilelor. Creat în 1920, YTONG este prima marcă de beton celular autoclavizat din lume, fiind gândit ca un material cu caracteristici tehnice avansate, ideal pentru realizarea unor construcții de calitate superioară. YTONG este una dintre cele mai puternice mărci germane potrivit catalogului Brands of the Century – Stars 2016. Lista de mărci germane reprezentative prezentată de editura “Deutsche Standards”  a fost întocmită de un grup variat de experți.

    Fostul cancelar german Ludwig Erhard descria în anul 1952 produsele YTONG afirmând: „Dincolo de greutatea redusă a acestor produse care permit construcția unor elemente structurale de mari dimensiuni, marele avantaj al acestui material de construcție este reprezentat de proprietățile termoizolatoare  foarte bune și de ușurința de punere în operă.Aceste elemente joacă un rol signifiant în simplificarea activităților de pe șantiere prin faptul că reduce timpii de punere în operă și costurile finale de construcție”.

    „Această distincție vine ca o confirmare în plus a faptului că YTONG respectă standardul de calitate specific industriei germane. Produsele de zidărie termoizolatoare devin din ce în ce mai importante în noul context global marcat de politicile menite să contribuie la reducerea consumului de combustibili din locuințe. Ne bucură faptul că modul în care cancelarul  Ludwig Erhard descria valorile de bază ale mărcii YTONG de acum 60 de ani se aplică la fel și astăzi. Consumatorii din România înțeleg foarte bine importanța tuturor beneficiilor oferite de produsele noastre”, a declarat Marius Dragne, CEO Xella Ro.

    YTONG este una dintre primele mărci comerciale din lume de pe piața de materiale de construcții.

   Catalogul „Brands of the Century” editat de „Deutsche Standards”  este publicat o dată la trei ani. Revista acordă aceste distincții doar mărcilor germane care au devenit un etalon pentru categoria lor de produse.

    YTONG este cea mai cunoscută marcă de beton celular autoclavizat din lume. Gama de produse YTONG include elemente de zidărie exterioară, zidărie de compartimentare, elemente pentru placări și decoratiuni, produse completentare (mortar în pat subtire, profile U) și servicii suport.