Securitatea platilor online

Motive pentru care este atat de sigur sa platiti online:

Datele cardului necesare in momentul platii nu sunt introduse pe pagina magazinului online ci pe paginile securizate ale procesatorului.
Datele cardului nu sunt expuse niciodata unei alte persoane, transmiterea lor se face criptat, spre deosebire de magazin, unde dai cardul altei persoane.Plata se face in siguranta casei sau biroului, fara persoane straine in jur.
Serverele de tranzactionare sunt scanate zilnic impotriva vulnerabilitatilor.

 

 

 

Iar pentru un nivel maxim de securitate :

Inrolati-va cardul in 3D Secure, online, la banca emitenta. 3D Secure este un standard de securitate dezvoltat de Visa si MasterCard care, concret, va ofera posibilitatea de a stabili o parola suplimentara pe care o veti folosi doar la plata online. Astfel, chiar daca va pierdeti cardul, fara aceasta parola, el nu va putea fi folosit pentru a plati online;

Nu lasati datele de card la vedere;

Fiti atent la tentativele de phishing! Nici o banca, operator de telefonie mobila, magazin online sau alta institutie nu solicita prin email sau SMS informatii confidentiale legate de conturi bancare, carduri sau coduri PIN. Oricat de credibil ar fi mesajul, inainte de a furniza astfel de date, verificati la compania din partea careia a fost trimis;

Atunci cand cumparati dintr-un magazin online mai putin cunoscut, fiti atent la elementele de securitate care va ajuta sa recunoasteti un magazin online sigur.