Material adeziv pentru zidirea blocurilor de BCA

    Produsul are la baza ciment si var, cu adaos de minerale si aditivi specifice. 

mortar

        Unde se poate aplica?

    Pentru constructia (lipirea in strat subtire) peretilor neportanti din BCA, legatura, rosturi si umplerea unor goluri sau defecte in zidarie. Este un mortar performant, industrial, pentru straturi subtiri. Nu se recomanda aplicarea in lipiri-legaturi bloc BCA cu lemn, materiale plastice, metal, elemente din ipsos.

        Mod de aplicare
     Produsul se presara in apa rece si curata, se amesteca (de preferinta mecanizat) pana la obtinerea unei paste omogene, se lasa in repaos cca. 5 minute dupa care se reamesteca. Pasta astfel obtinuta este gata pentru utilizare. Consistenta mortarului obtinut este optima daca, dupa aplicare, urmele lasate de fierul de glet cu dintii nu isi modifica forma vizibil (nu curg). Se poate prepara direct cu masina de tencuit mecanizat.
     Se aplica cu canciocul sau cu masina de tencuit mecanizat si se intinde - netezeste cu gletiera dintata (10 mm dinte) sau cu mistria dintata un strat continuu pe blocurile de BCA - atat in rostul orizontal cat si in cel vertical. Pozitia blocurilor de BCA se verifica cu nivela si se poate corecta timp de max. 10 minute de la inglobarea lor in zidarie. Zidariile astfel obtinute se protejeaza impotriva uscarii rapide la temperaturi ridicate.