BCA-ul, tine cu mediul inconjurator

   In jurul nostru se vorbeste tot mai mult despre ecologie si metode prin care activitatile umane sa afecteze cat mai putin mediul. Pentru protectia planetei noastre si pentru a ne asigura ca atat copiii nostri, cat si nepotii vor trai intr-un mediu nepoluat, va trebui sa acordam atentie fiecarei actiuni a noastre. Pentru a ne asigura ca locuinta noastra nu afecteaza in niciun fel mediul inconjurator, trebuie sa alegem un material ecologic, asa cum este BCA-ul.

   Problemele de mediu si criza resurselor naturale au determinat un interes crescut fata de gasirea unor solutii pentru a remedia stricaciunile facute, dar si pentru a evita degradarea naturii.Asa a aparut conceptul de dezvoltare durabila, definit in anii ’80 de Comisia Mondiala pentru Mediu si Dezvoltare in raportul „Viitorul nostru comun” ca fiind “dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoilor prezentului, fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi”.

   Avand aceasta definitie in vedere, specialistii au creat si materiale de constructie care sa respecte acest percept. BCA-ul este unul dintre aceste materiale, creat pentru a construi sigur, durabil si fara sa afecteze mediul inconjurator.

   Un material ecologicbcareutilizabil10234x234_02

   Betonul celular autoclavizat, cunoscut sub denumirea mai facila de BCA, este un material nu numai sigur si durabil, ci si prietenos cu mediul inconjurator deoarece este in totalitate reciclabil.

   BCA-ul este bland cu mediul chiar si dupa ce iese de pe poarta fabricii. Deoarece blocurile de zidarie din BCA au o greutate redusa, vor fi mai usor de adus pe santier si cu ajutorul unui singur camion va putea fi transportata o cantitate mai mare de material. Se reduce astfel consumul de carburant, darsi noxele eliberate de masinile destinate transportului.

   O proprietate extrem de importanta a BCA-ului, care ii face pe multi sa il aleaga atunci cand vine vorba despre constructia casei pentru familia lor, este faptul ca acest material are un coeficient de conductivitate termica redus, fiind un excelent izolator termic. Temperatura de interior va fi una placuta indiferent de anotimp, iar costurile pentru incalzirea si racirea imobilului vor fi reduse. In mod automat si resursele consumate pentru intretinere vor fi mai mici, la fel si gradul de emisii de dioxid de carbon.

   Datorita structurii sale celulare, cu milioane de pori de aer, el fiind considerat cel mai bun izolator termic, eficienta termica a BCA-ului este extrem de ridicata. Totodata, folosind BCA pentru constructia zidurilor exterioare cu o grosime minima de 350 mm nu mai este necesara nici adaugarea unui strat izolant, astfel reducandu-se consumul altor resurse.

    Nu putem ramane indiferenti la toate dovezile pe care le vedem in jurul nostru legate de poluare si de degradarea naturii. De altfel, vedem zilnic in mass-media consecintele deteriorarii naturii, care se traduc prin fenomene meteorologice extreme sau prin schimbari climatice, iar singura cale pentru a le stopa este sa facem in toate domeniile alegerile care sa afecteze cel mai putin planeta, iar cand vine vorba despre constructii alegerea potrivita o reprezinta BCA-ul, un material intr-o armonie perfecta cu natura.