BCA - Transport si Depozitare

    nuntaBetonul celular autoclavizat se livreaza numai paletizat, infoliat,legat, incarcat si descarcat cu motostivuitor sau cu macara prevazuta cu dispozitiv pentru manipularea paletilor pentru a nu ii deteriora. Dimensiunile unui palet de BCA pot varia in functie de dimensiunile blocurilor si de cantitatea care urmeaza a foi livrata.
   Transportul se efectueaza numai cu masina echipata corespunzator (platforma dreapta, curata) sau vagonabil asigurandu-se fixarea paletilor astfel incat in timpul transportului sa nu existe posibilitatea de ciocnire intre paleti sau deplasarea lor.        Capacitatea de incarcare a unei masini de 30,8mc este de 14 paleti BCA, iar a celei de 33mc este de 15 paleti BCA.
   Daca la cererea beneficiarului/ clientului se livreaza marfa nepaletizata sau neinfoliata, raspunderea asupra integritatii marfii pe timpul transportului si manipularii revine in totalitate beneficiarului/ clientului.

Depozitarea

   Pachetele de BCA se depoziteaza pe suprafete plane si uscate, de preferinta betonate, asigurandu-se scurgerea apei.
Conservarea paletilor de beton celular autoclavizat se face in spatii acoperite sau protejate cu prelate cauciucate sau folie de polietilena, pentru a se asigura protectia impotriva intemperiilor.
   BCA se depoziteaza in locuri ferite de trepidati si umezeala. Se recomanda evitarea socurilor mecanice. In cazul deteriorarii foliei protectoare, se depoziteaza in locuri acoperite, ferite de umezeala. Sunt evitate actiunile agentilor chimici, umiditate excesiva, socuri mecanice.