BCA Bucuresti-Sector 2 BCA SOMACO BCA Bucuresti

SOMACO

Producator BCA

SOMACO reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Producatorul de BCA - SOMACO.


     Somaco Grup Prefabricate este este cel mai mare producator de elemente prefabricate din beton utilizate in domeniul infrastructurii rutiere, electrice si de apa canal, precum si al constructiei centrelor comerciale, logistice sau de productie din tara. De asemenea, Somaco este cel mai mare producator de beton celular autoclavizat (BCA) din Moldova.
     Deţine 4 fabrici (Adjud, Buzău, Roman şi Teius), care asigură o acoperire naţională a proiectelor de construcţii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA şi gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică şi rutieră, pentru sisteme de canalizare din beton.
      In ultimii 4 ani, Somaco Grup Prefabricate a investit peste 12 milioane de Euro pentru extinderea capacităţii de producţie şi a gamei de produse, pentru retehnologizare şi instruirea personalului, fiind unul dintre cei mai dinamici investitori de pe piaţa materialelor de construcţii.
         Somaco Grup Prefabricate este o investitie a fondului de investiţii suedez Oresa Ventures, care, pe langa Somaco, deţine in portofoliul sau din Romania companiile de succes Fabryo Corporation, Kiwi Finance, RTC Proffice, Hara, Trinity. In trecut, Oresa a detinut companii precum Flanco, Synevo, Medicover, La Fantana, Motoractive, Credisson (devenit Cetelem). Oresa Ventures a investit peste 150 milioane de euro in Europa Centrala si de Est.

Produse si Servicii

     Somaco Grup Prefabricate este este cel mai mare producator de elemente prefabricate din beton utilizate in domeniul infrastructurii rutiere, electrice si de apa canal, precum si al constructiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie din tara. De asemenea, Somaco este cel mai mare producator de beton celular autoclavizat (BCA) din Moldova.

Deţine 4 fabrici (Adjud, Buzău, Roman şi Teius), care asigura o acoperire nationala a proiectelor de constructii:


Fabrica Somaco Buzau
    Fabrica Somaco Buzau a fost construita in anul 1970, fiind una dintre importantele fabrici de prefabricate din beton din Romania. Privatizata in 1990, a devenit parte din firma Somaco SA. In anul 2008 a fost cumparata si retehnologizata de fondul de investitii Oresa Ventures, devenind una dintre fabricile Somaco Grup Prefabricate.


Fabrica Somaco Roman
    Fabrica Somaco Roman a fost construita in anul 1954, fiind de asemenea una dintre cele mai mari fabrici de prefabricate din beton din Romania. Privatizata in 1990, a devenit parte din firma Somaco SA. In anul 2008 a fost cumparata si modernizata de fondul de investitii Oresa Ventures, devenind una dintre fabricile Somaco Grup Prefabricate.


Fabrica Somaco Adjud
    Fabrica Somaco Adjud a fost construita in anul 1975, fiind una dintre cele mai mari fabrici de BCA. Privatizata in 1990, a devenit parte din firma Somaco SA. In anul 2008 a fost cumparata si retehnologizata de fondul de investitii Oresa Ventures, devenind una dintre fabricile Somaco Grup Prefabricate. Fata de momentul constructiei, fabrica din Adjud a crescut capacitatea de aproape 5 ori (de la 65.000 mc in 1977 la 300.000 mc in 2011).

Fabrica Somaco Teius
      Fabrica Somaco Teius este o investitie noua, construita in anul 2008 de catre G&D Prefabbricati. A fost achizitionata de Oresa Ventures in anul 2011, devenind cea mai noua fabrica Somaco.

 

Sursa: www.somaco.ro la 2014-03-24