Constructia Casei din BCA

   Din cele mai vechi timpuri omul a cautat materiale de calitate pentru a-si locuinta care va rezista peste generatiile ce vor urma. De aceea, alegerea proiectului, materialelor şi a finisajelor este primordială. Proprietarul unei case îşi doreşte o locuinţă confortabilă, durabilă, izolată, uşor de întreţinut şi, de ce nu, construită cu costuri cât mai reduse, dar utilizând materiale de calitate. 

   bca casaConstrucțiile din beton celular autoclavizat (BCA) sunt cele mai întâlnite de pe piaţa românească, mai ales atunci când vine vorba de construcția unei locuințe. Care este motivul? Orice constructor specializat pe rezidențiale îți poate spune că locuințele din cărămida sau BCA au o durată de viață mai mare comparativ cu casele construite din alte materiale de construcții și prezintă o siguranță sporită în ceea ce privește structura de rezistență. De asemenea, casele din BCA au avantajul de a izola fonic mult mai bine decât cele din lemn.

    Deşi acest material este de ani buni pe piaţă, cei mai mulţi constructori încă il mai folosesc, datorită avantajelor, în timp, ale unor case ridicate din acest material. Locuinţele din cărămidă şi BCA sunt case mai solide, în timp ce casele din lemn sunt mai ieftine şi mai uşor de construit. Casele din cărămidă sunt mai greu de finisat şi necesită mai mult adeziv şi tencuială pentru o finisare optimă. Prefabricatele din BCA reprezintă un material de construcţie mai ieftin şi care reduce timpul de execuţie